zondag 28 december 2008

Hoe vaak hebben we nou echt sex?

Volgens diverse onderzoeken zou de gemiddelde Nederlander 3x per week sex met een partner hebben. Psychologe Ingeborg Bosch heeft haar bedenkingen bij dit 'gemiddelde':

Opmerkelijk is hoezeer deze 'objectieve onderzoeksgegevens' strijdig zijn met de observaties uit de klinische praktijk ... Het beeld dat hieruit ontstaat, is dat van degenen die een partner hebben, slechts een kleine minderheid een werkelijk bevredigende seksuele relatie heeft met die partner (ongeveer 20 procent). Een grote meerderheid kampt met een matige tot tot zeer onbevredigende seksuele relatie, waarin vooral gebrek aan passie wordt ervaren en de frequentie van het seksuele contact laag is (minder dan eens per maand is geen uitzondering). En tot slot is er een niet onaanzienlijke groep die zelfs al jaren helemaal geen seksuele relatie meer heeft met de partner (ongeveer 20 procent). Deze cijfers zijn gebaseerd op een volwassen populatie met een langdurige relatie.

... Het onderwerp van de kwaliteit van de seksuele relatie is (...) toch nog steeds zeer beladen, waardoor mensen niet snel zullen uitkomen voor de mate waarin er binnen hun relatie 'onder de norm' wordt gevreeën en we collectief blijven geloven dat iedereen het drie keer per week doet, behalve wij.

Uit: Ilusies, Ingeborg Bosch

Labels:


zondag 21 december 2008

Miracle Mineral Supplement

Jim Humble, avonturier en voormalig uitvinder bij de NASA, heeft Miracle Mineral Supplement ontwikkeld toen hij in 1997 in Afrika op zoek was naar goud. Het verhaal gaat dat toen een van zijn expeditieleden door acute malaria werd getroffen, hij gestabiliseerde zuurstof met chloordioxide heeft toegediend dat normaal gebruikt wordt om te steriliseren en water te zuiveren. Tot ieders verbazing genas de man razendsnel. Humble beweert dat hij met MMS in Afrika inmiddels meer dan 75.000 mensen van malaria, hepatitis, kanker, aids en andere ziektes heeft genezen.

MMS is een oplossing van natriumchloriet (25%) in gedistilleerd water. Met citroenzuur wordt dit omgezet in chloordioxide. Volgens Humble maakt deze heftige combinatie in zeer lage concentratie het lichaam door een soort microskopische mini-explosies schoon van alle soorten verontreiniging doordat er elektronen uit de atomen van virussen, giftige stoffen, zware metalen, schimmels en parasieten worden getrokken. Gezonde stoffen met een hogere PH waarde worden ongemoeid gelaten.

Klinkt gevaarlijk, maar leek mij echt ideaal voor een schoonmaakkuurtje. Je verbaast je erover wat dit simpele middeltje, met als enige waarneembare bijwerking tijdelijke diarree en misselijkheid, in een paar weken tijd in je lichaam opruimt. Maakt ook je tanden witter. Inmiddels in steeds meer (web)winkels te koop, maar bijv. ook gesignaleerd bij boekhandel Frontier in Amsterdam.
Op zijn website geeft Humble trouwens ook een aardige methode om met de (nare) werkelijkheid om te gaan.

http://jimhumble.biz
www.miraclemineral.org
www.miraclems.com
www.mineralsupplement.blogspot.com
www.miraclemineralsupplement.nl
http://www.miraclems.com/testimonies-miracle-mineral-supplement.html
http://www.nulpuntenergie.net

Labels:


donderdag 18 december 2008

Iedereen is een spiegel

De ziel zit zo in elkaar dat hij zich wil ontwikkelen. Om deze reden zijn mensen een spiegel voor elkaar. Je laat altijd iets van elkaar zien ... Dat betekent dat de ander in zijn bewuste maar ook onbewuste liefde datgene spiegelt wat jij zelden objectief kunt waarnemen, namelijk de manier waarop jij met jezelf omgaat. Kortom: de ander geeft je datgene wat je jezelf geeft en niet datgene wat je gegeven hebt. Alleen via zelfherkenning zul je meesterschap bereiken. De anderen behandelen je op de manier zoals jij jezelf behandelt. Je bepaalt zelf hoe de buitenwereld bij je binnenkomt.

Uit: De poort naar de gouden tijd, Sibylle Weizenhöfer

Labels:


zaterdag 6 december 2008

Met mij is niets aan de hand

Ingeborg Bosch onderscheidt bij kinderen 5 manieren (afweermechanismen) om met de keiharde, levensbedreigende waarheid -waarin je van je ouders niet krijgt wat je als kind nodig hebt- om te gaan, die uiteindelijk je levenshouding kunnen bepalen. Een daarvan is 'ontkenning van behoeften':

De kern van deze illusie die deze afweer ons voorspiegelt, is dat het helemaal niet erg is dat we niet krijgen wat we nodig hebben, omdat ... we niets nodig hebben, niet kwetsbaar zijn, niet behoeftig zijn.
-'Alles is wel goed zo'
-'ik heb helemaal geen problemen met de scheiding'
-'nee hoor helemaal geen last van de drukte'
-'nee, met mij gaat het prima, ik red me wel'
Kortom, 'ik heb geen behoeften'. Deze afweer kan oppervlakkig bezien erg lijken op het volwassen-bewustzijn, maar is bij nader onderzoek goed te herkennen aan het ontbreken van levenslust, passie, diepe gevoelens en intimiteit. Het is deze afweer die het kind als laatste ontwikkelt ... is er altijd de uitweg van het niet-voelen, het niet-nodig hebben. Onze westerse maatschappij draagt deze afweer hoog in het vaandel en is er dan ook van doordrongen. Tegenover elkaar houden we standaard het masker op dat het goed met ons gaat en dat we het allemaal wel redden, hoe hoog onze onzekerheid of nood soms ook kan zijn. Op begrafenissen houden we onze tranen in. En wanneer we geconfronteerd worden met het lijden van een medemens zeggen we welgemeend: 'kop op joh, achter de wolken schijnt de zon', of: 'laat het nou maar los en accepteer de situatie'.

Uit: Illusies, Ingeborg Bosch

Als je te weten wilt komen welk afweermechanisme jij hanteert, dan kun je op haar website een test maken: http://www.prionline.nl/default.asp?contentID=693

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]