zondag 28 december 2008

Hoe vaak hebben we nou echt sex?

Volgens diverse onderzoeken zou de gemiddelde Nederlander 3x per week sex met een partner hebben. Psychologe Ingeborg Bosch heeft haar bedenkingen bij dit 'gemiddelde':

Opmerkelijk is hoezeer deze 'objectieve onderzoeksgegevens' strijdig zijn met de observaties uit de klinische praktijk ... Het beeld dat hieruit ontstaat, is dat van degenen die een partner hebben, slechts een kleine minderheid een werkelijk bevredigende seksuele relatie heeft met die partner (ongeveer 20 procent). Een grote meerderheid kampt met een matige tot tot zeer onbevredigende seksuele relatie, waarin vooral gebrek aan passie wordt ervaren en de frequentie van het seksuele contact laag is (minder dan eens per maand is geen uitzondering). En tot slot is er een niet onaanzienlijke groep die zelfs al jaren helemaal geen seksuele relatie meer heeft met de partner (ongeveer 20 procent). Deze cijfers zijn gebaseerd op een volwassen populatie met een langdurige relatie.

... Het onderwerp van de kwaliteit van de seksuele relatie is (...) toch nog steeds zeer beladen, waardoor mensen niet snel zullen uitkomen voor de mate waarin er binnen hun relatie 'onder de norm' wordt gevreeƫn en we collectief blijven geloven dat iedereen het drie keer per week doet, behalve wij.

Uit: Ilusies, Ingeborg Bosch

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]