zondag 7 oktober 2007

Running out of virgins

Dat het aanzetten van islamitische goedgelovigen tot geweld niets nieuws is, beschrijft Jim Marrs in 'Regeren vanuit het duister'.

Rond 1100 ontstond een zeer gewelddadige islamitische sekte, de Assasijnen, met lijfspreuk 'niets is waar en alles is toegestaan'. Het franse woord 'assasin' (moordenaar) is er van afgeleid. De naam zou zijn ontleend aan het roken van hasjiesj voorafgaand aan hun beruchte slachtpartijen. Hun methode om gemotiveerde recruten te werven is legendarisch:

'... vond en ontwikkelde Hasan een geheime vallei die hij vulde met elegante paleizen en fraai aangelegde tuinen vol exotische dieren en mooie vrouwen. Jonge mannen uit de omgeving werden in drinkgelegenheden vriendelijk aangesproken door vreemdelingen. Als ze ontwaakten uit een door drugs veroorzaakte toestand van verdoving waren ze plotseling omringd door zoveel schoonheid en luxe dat het alleen het beloofde paradijs kon zijn. Nadat ze een paar dagen hadden geleefd op een manier die al hun verwachtingen overtrof, werden de recruten opnieuw gedrogeerd en werden wakker in de saaie realiteit van weleer ... Verrukt door het vooruitzicht van de eeuwige hemel bleken deze gehersenspoelde geitenhoeders fanatieke soldaten die zelfs zichzelf opofferden wanneer dat van hen werd gevraagd ... brute, onwetende en bloeddorstige mannen die louter deden wat hun werd opgedragen'.

Overigens liep het slecht af met hun leider Hasan: hij werd door zijn zoon Mohammed vermoord. Mohammed werd ook door zijn zoon vermoord, toen hij er achter kwam dat zijn vader hem probeerde te vergiftigen.

Zij die niet leren van de geschiedenis zijn veroordeeld om het te herhalen - George Santayana.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]