dinsdag 19 juni 2007

Geen DVD voor refo's

Wie dacht dat we in Nederland vooruitstrevender zijn dan bijvoorbeeld in Afghanistan of in het diepe zuiden van de VS, kan het goed mis hebben. Onlangs nog vond in Apeldoorn een bijeenkomst plaats over Dvd-gebruik in de gereformeerde gemeenschap ('Dvd in het gezin, Denk mee aan een verantwoorde mediaopvoeding van onze kinderen').

De groep die het gebruik van de dvd’s in gereformeerde kring afwijst, werd op de conferentie vertegenwoordigd door Bram Luijk, werkzaam in de ict-branche. In zijn toespraak 'GVD, Nee!' - pardon: 'DVD nee!', stelt hij dat met de PC het Paard van Troje is binnengehaald omdat op de PC ook DVD's kunnen worden afgedraaid en God dat allemaal niet heeft gewild: 'In Rom. 10:17- 18 staat: “Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord Gods”. Er staat niet dat het geloof uit het gezicht is. God wil zijn volk dus niet onderwijzen door beelden. Daarom heeft Hij ook in de geboden uitdrukkelijk verboden Hem te dienen door (afgods)beelden. God onderwijst en stuurt zijn volk door Zijn Woord, de prediking en het gebed ... De verleidingen van de satan nemen hand over hand toe. Het maakt hem niet uit op welke manier zijn boodschap ons bereikt. Maar het is niet alleen de satan, maar ook de wereld en niet te vergeten ons eigen ‘vlees’ dat ervoor zorgt dat het zaad wordt verstikt. Duidelijk is dat de open samenleving gericht op vrijheid en de individuele ontplooiing van de mens koren is op de molen van satan'.

Gelukkig maar dat we vader Rouvoet hebben om onze bloedjes van kinderen te beschermen tegen die enge, open maatschappij waarin iedereen zich zomaar kan ontplooien.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]