zaterdag 26 mei 2007

AVAAZ verbetert de wereld

Natuurlijk is lang niet alles dat uit de VS komt slecht. Een aardig voorbeeld is AVAAZ. Avaaz.org is opgericht door Res Publica, een internationale organisatie voor burgerbelangen in de Verenigde Staten.

'Avaaz.org (onze naam betekent in verschillende talen "stem"of "lied") is een community van wereldburgers. Avaaz zet zich in voor de belangrijkste actuele internationale vraagstukken. Ons doel is om met de inzichten en waarden van deze wereldburgers, internationale beslissingen te beïnvloeden - zodat deze internationale beslissingen niet uitsluitend door de politieke elite en onbetrouwbare bedrijven worden genomen. Avaaz.org leden zetten zich in voor een vredelievende en rechtvaardige wereld en voor globalisering met een menselijk gezicht ... Hoewel burgens niet over dezelfde middelen als regeringen, ondernemingen of de media beschikken, kunnen wel miljoenen mensen vanuit de hele wereld gemobiliseerd worden. Op deze manier kan een internationale publieke opinie over belangrijke onderwerpen als armoede, klimaatveranderging, mensenrechten en internationale veiligheid ontstaan. Een publieke opinie waar men niet om heen kan'.

Avaaz doet dit wereldwijd door petities, publicaties, video's en advertenties. Maar ook een protestmars in Washington tegen Guantanamo is door Avaaz (mede)georganiseerd. Via de website van Avaaz kun je zelf meedoen aan een aantal acties, zoals 'Sluit Guantanamo', 'Stop het politieke conflict tussen het westen en de islamistische wereld' en 'Stop de mishandeling van de oppositie in Zimbabwe'. Warm aanbevolen dus.
Maar vergeet vooral niet dit geniale filmpje te bekijken.



http://www.avaaz.org/media/clash_en_remote.swf

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]