zaterdag 17 maart 2007

Alles waar je energie in stopt groeit

Een stukje uit de website van VPRO-sprookjesverteller Willem de Ridder, schrijver van Handboek Spiegelogie, om eens over na te denken.

'De wetten van energie zijn best makkelijk te begrijpen. Zo'n simpele wet is bijvoorbeeld: "Alles waar je energie in stopt groeit!" Eigenlijk weten we dat maar al te goed. Als jij gelooft dat Rotterdam een gevaarlijke stad is, dan loop je daar niet ontspannen rond. - Daarom zien doktoren overal ziektes, politieagenten overal misdaad en zakkenrollers overal zakken.

Omgekeerd is het natuurlijk ook zo. Als jij een probleem hebt en je gaat er tegen vechten, dan stop je heel veel energie in dat probleem en gaat het groeien. Ken jij een probleem waar we tegen gevochten hebben dat is weggegaan? Het verkeersprobleem? Misdaad? Veiligheid? Ziekte? Drugs? Terrorisme? Armoede? Honger? Ik zou het niet weten. Weet jij waarom al die vermageringsdiëten in de Libelle en de Margriet niet werken? Al die mensen die dat uitproberen zeggen eigenlijk tegen zichzelf dat ze te dik zijn. Daar gaat de energie dus naar toe en hup het gewicht groeit. Als jij jezelf wilt verbeteren, wat zeg je dan eigenlijk tegen jezelf, waar gaat de energie naar toe: "Ik ben niet goed genoeg" en ja hoor, het blijkt te kloppen. Alles waar je tegen vecht groeit. Alles waar je NEE tegen zegt krijg je juist, alles waar je voor wegloopt loop je recht op af. Het is dus effectiever om je aandacht te richten op wat je WEL wilt, alleen hebben we dat nooit geleerd.'

http://www.willemderidder.com/ned/spiegelogie/index.html

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]